BLOG EXTRA | Maak buiten je thuis!

Packbasket


Een packbasket is niet meer dan een mand op je rug… maar wel één met een geschiedenis: er werd vanalles mee de nieuwe wereld van Amerika in gesjouwd. Het typische model werd gemaakt van essen spleuten. Ik heb er eentje gemaakt van wilgentenen, een materiaal dat hier veel voorkomt.

P1110780

Ik heb hem zo groot gemaakt dat er alles in past wat ik normaal in mijn dagzak heb. Hij draagt echt geweldig.

P1110657

Qua vorm lijkt deze op de Amerikaanse van essen spleuten. Ook het draagsysteem heb ik nagemaakt (ik heb er wel een buikriem aan toe gevoegd).

P1110770

Een klein tasje voor hoofdlamp etc. gemaakt van resten van de moccasin cursus.

P1110658

Laatst al meegenomen voor een dagje kanoën.

 

P1110653

Ook voor het bovenste deel van de schouderbanden heb ik dat lekkere zachte hertenvel van de moccasins gebruikt. Door de brede banden snijdt het niet in de huid, ook niet met flink wat gewicht.

P1110785

Zo op het eerste gezicht lijkt deze draagmand heel goed te bevallen. Ik ga hem de komende tijd zeker op allerlei cursussen en tochten gebruiken om te kijken of het echt beter bevalt dan een rugzak.

 

 

 



Reacties op dit artikel:
 1. Roy Borger schreef:

  Hey.
  Heb je ook een site of beschrijving van deze draagmand, zodat ik deze ook kan maken. Hou van al het natuurlijke en mijn leren tas heeft niet mijn gewenste draag comfort.
  gr. Roy

  • EXTRA (Beke) schreef:

   Beste Roy,
   Ik heb helaas geen beschrijving hoe je deze mand zelf ook kan maken. Ik heb hem ‘gewoon’ gevlochten zoals je ook andere manden van wilgentenen zou vlechten, alleen dan met een ovale bodem. Hij heeft verder een kim aan de onderkant voor extra stevigheid. En dan natuurlijk de houten latjes onder de mand waar alles op staat en die de leren riemen op hun plaats houdt.
   Misschien dat je ergens een mandenmaker kan opzoeken die je kan helpen met het vlechten? Het draagsysteem heb ik een beetje afgekeken van deze site:
   http://paddlemaking.blogspot.nl/2010/07/canoe-pack-basket-part-3.html
   Hopelijk heb je iets aan mijn reactie 😉

   • Roy Borger schreef:

    ja super bedankt voor de reactie, ik ga er snel mee aan de slag kijk wel even af van je foto’s en die link laat het weten als hij af is ik blijf dit forum ondertussen heerlijk volgen jullie doen het super. ik ben zelf helemaal gek van survival en dan voornamelijk bushcraft en heb dus hier al andere ideeën van het forum gehaald.
    groet roy

    ps. ga vooral door met het forum.