BLOG EXTRA | Maak buiten je thuis!

Bushcraft

resizedimage367275-boomBushcraft? Helaas is dat niet met één woord te vertalen. Misschien moet je het ‘vaardigheid in de natuur’ noemen.
Natuurbeleving staat centraal bij bushcraft en dus bij onze cursussen. Wij vinden dat de beste manier om de natuur te ervaren en waarderen is door er zoveel mogelijk een deel van te zijn,  door er letterlijk middenin te zitten.

Kennis haal je van je PC, de TV en boeken, maar ervaring en waardering haal je uit de natuur zelf.
Als je de natuur niet als tegenstander maar als medestander leert zien zul je je er thuis gaan voelen. Dàt is waar de cursus over gaat: je vertrouwd maken met de natuur en alles wat zij te bieden heeft.
Hoe en waar bouw ik een bivak, welke plant levert zeep, aspirine of touw, met welk natuurlijk materiaal kan ik een goed vuur maken met of zonder lucifers. Achtergelaten sporen kunnen lezen. Geluiden, rust…

Op de gallery ‘Algemeen’ krijg je een goed beeld van EXTRA te zien.

resizedimage213320-IMG56251Zoals gezegd is bushcraft ontzettend interessant om mee bezig te zijn. Hoe meer je je er in verdiept, hoe interessanter het allemaal wordt en hoe meer je ontdekt wat je nog niet weet!
Wij hopen en denken dat je respect voor de natuur toeneemt na het volgen van een cursus bij EXTRA.

Veel cursussen geven we (bewust) in Nederland en niet alleen vanwege de afstand. Begin maar eens ‘in je eigen achtertuin’ met planten, dieren en bomen te herkennen die je daarna ook weer overal terug kunt vinden. En technieken kun je ook het beste hier oefenen!

Wij vergelijken survivalkennis graag met een boom. Als je één tak denkt te kennen zie je dat hij zich verderop toch weer splitst! Je zult ook zien en ervaren dat alles met elkaar in verband staat.

Het is onze belangrijkste reden geweest om de cursus op te zetten: anderen enthousiast maken en/of verder helpen. Buiten.

Helaas valt het niet mee om goede uitleg te krijgen over de diverse technieken. Wij weten uit eigen ervaring hoe moeilijk dat is. Veel boeken geven veel te summiere of zelfs verkeerde(!) informatie en zo kom je nog niet veel verder. Daarnaast is een boek ook maar een boek, internet ook maar een scherm. Je mist de ervaring zelf!

Leren doe je nou eenmaal het beste door: goede instructie, veel zelf oefenen (en veel fouten maken!) en tenslotte toepassen. In de natuur kun je niet even googelen, je moet echt zelf aan de slag. EXTRA biedt je de kansen en mogelijkheden om survival/bushcraft -buiten- echt te ervaren.
Het betekent trouwens niet dat je altijd pasklare antwoorden krijgt. “Probeer maar” is dan ook een (soms frustrerend) antwoord. Juist door je eigen antwoorden te vinden leer je het meeste.


HomeHome